Kommentator: Astrid Krag kan måske bevare ministerpost

Det er ikke overraskende, at sundhedsminister Astrid Krag forlader SF til fordel for Socialdemokraterne. En række af hendes tidligere, nære partifæller har taget den samme politiske vej.

Det siger Casper Dall, der er leder af Informations Christiansborg-redaktion.

- Astrid Krag får mulighed for måske at bevare sin ministerpost. Det har hun selv haft med i kalkulen, når hun skifter til Socialdemokraterne.

- Det er op til Helle Thorning-Schmidt (S) og Margrethe Vestager (R). Ofte vil det være sådan, at når man skifter til et nyt parti, starter man i bageste række og skal arbejde sig op.

- Et af Astrid Krags plusser er, at hun har ministererfaring. Det er der trods alt ikke mange i den socialdemokratiske og radikale folketingsgruppe, der har, siger han.

Sammen med Jesper Petersen, Emilie Turunen, Mattias Tesfaye og Thor Möger Pedersen var Astrid Krag en del af den såkaldte børnebande i SF. De er nu alle skiftet til Socialdemokraterne.

Der er næppe noget, der har været planlagt, men Astrid Krag har haft overvejelserne længe. Lige siden hun tabte kampen om formandskabet i SF i efteråret 2012, mener Casper Dall.

Annette Vilhelmsen vandt kampen om formandskabet, men torsdag valgte hun at trække sig og tage SF ud af regeringen på grund af stridighederne om en amerikansk kapitalindsprøjtning i Dong.

Og det har været dråben for Astrid Krag.

- Hun så SF som et regeringsparti og mener, at de ville få mest ud af at være med i regeringen, siger han.

Skiftet er dog ikke sket udelukkende på den baggrund, at hun får mulighed for at beholde sin ministerpost.

- Hun får bedre mulighed for at føre den politik, hun står for i Socialdemokraterne, så der ligger bestemt også et politisk valg i det.

- Jeg synes, det var så oplagt, at Astrid Krag skulle skifte. Det lå i logisk forlængelse af de andre, der har taget den vej. Umiddelbart ser jeg ikke andre tage den vej, siger Casper Dall.

/ritzau/

Dagens Gossip