Kommentator: Baglandet har bakket op om Dyhr

Skrevet af admin

02/03/2014

Dagens topnyheder

Det ser ud til at Pia Olsen Dyhr (SF) kan gå fra weekendens landsmøde med baglandets godkendelse af hendes vision om et SF, der igen går efter magten.

Det vurderer Hans Mortensen, der er politisk journalist på Weekendavisen og forfatter til en bog om SF.

- Der har faktisk ikke været nogen, der har talt imod hende på landsmødet, og der har været en meget skarp kritik af dem, der orkestrerede SF's udtræden af regeringen, siger Hans Mortensen.

Landsmødet har været præget af debat om det kaotiske møde i DGI-byen i januar, der førte til SF's regeringsexit.

Lørdag vedtog SF'erne en politisk beretning fra landsledelsen. Den placerer et klart ansvar for, hvorfor SF ikke længere sidder i regering.

Det skyldes, ifølge beretningen, de folketingsmedlemmer, som ikke ville melde klart ud, om de ville stemme med partiet i sagen om salg af Dong-aktier.

Beretningen blev enstemmigt vedtaget på landsmødet. Det ser altså ud til, at Pia Olsen Dyhr har fået opbakning til sin version af historieskrivningen.

- Det, der stadig er lidt usikkert, er dog, hvilken landsledelse hun får. Hvis hun får en landsledelse, hun fuldstændig kan regne med, er det en 100 procents sejr, siger Hans Mortensen.

Søndag eftermiddag skal SF'erne vælge ny landsledelse. Hvorvidt man vælger de kandidater, der støtter formandens linje, bliver set som en indikation på, om man støtter formanden.

Landsledelsen er den højeste myndighed mellem landsmøderne, og den lægger partiets linje. Derfor er det afgørende for formanden at have dens opbakning, fortæller Hans Mortensen.

- Hun skal kunne regne med, at landsledelsen bakker op om hendes midtsøgende projekt. Ellers kan der blive frygtelige interne slagsmål, og lige nu har SF brug for en retning og en kurs, der er entydig, siger han.

/ritzau/