Kommentator: Baglandet rører ikke Corydon

»Der er ingen tvivl om , at der bliver lagt et stadigt større pres på regeringstoppen fra baglandet, og presset stemmer godt overens med de appeller, som de to tidligere finansministre Knud Heinesen (S) og Mogens Lykketoft (S) samt tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) også er kommet med for at få Bjarne Corydon og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til at pumpe flere penge ud i økonomien,« siger Thomas Larsen.

Men på trods af den stigende utålmodighed, er det mere end tvivlsomt, at det gør det store indtryk, mener Thomas Larsen.

»Lige nu er to ting styrende for Bjarne Corydon. Først og fremmest er der er en vis uenighed om den rette økonomiske kurs blandt økonomerne. Vismændene mener, at der er råderum til at lempe finanspolitikken, mens andre topøkonomer advarer mod det. Og den uenighed styrker jo regeringen i, at det er fornuftigt at se tiden an,« siger Thomas Larsen.

»For det andet letter regeringen nok ikke på låget til skattekisten, før man til efteråret vil sidde i et forhandlingslokale med Enhedslisten og blive mødt af krav om at bruge flere penge i forbindelse med finanslovsforhandlingerne,« tilføjer han.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) afviser i Berlingske, at regeringen vil imødekomme kravene fra baglandet, men hos SF-formand og erhvervs- og vækstminister, Annette Vilhelmsen (SF), er der mere velvilje. Hun siger, at »selvfølgelig skal vi være åbne over for, hvad vi kan gøre for at understøtte vækst og arbejdspladser«.

Vilhelmsens udmelding udstiller ifølge Thomas Larsen nogle af de konflikter, der er i regeringen.

»Det viser, at SF er presset over at have mistet mange vælgere til Enhedslisten på grund af den økonomiske kurs, og derfor vil SF forsøge at trække regeringen samme vej. Men Annette Vilhelmsen vil selvfølgelig kun følge baglandets ønsker til en vis grænse, så hun ikke fremstår som lodret illoyal over for regeringen,« lyder det fra kommentatoren.

Dagens Gossip