Kommentator: Bech skal udfylde store sko i Brøndby

Skrevet af admin

19/06/2015

Mest læste i dag

Den mangeårige superligatræner Troels Bech kommer på hårdt arbejde, når han på mandag tiltræder som sportsdirektør i Brøndby.

Brøndby fyrede fredag den hidtidige sportsdirektør, Per Rud, og fodboldkommentator på TV3 Sport Jesper Thygesen påpeger, at der er flere, der har haft en svær tid i det magtfulde job.

- Jeg ser Troels Bech som en yderst intelligent person, der vil være lynhurtig til at adoptere rollen, men det er en stor rolle, og det er nogle svære sko at fylde ud. Det har ikke været nogen sjov tjans for dem, der tidligere har siddet på posten, siger Thygesen.

Før Per Rud var det Ole Bjur, der sad i stillingen som sportschef, og han var til tider i hård modvind i en periode, hvor mange ting sejlede i den danske storklub.

- Det er en stor titel, og der er store forventninger, men kommunikativt vil han stå stærkt. Så er spørgsmålet, om han også har det netværk, der skal til.

For Thygesen kom det ikke helt uventet, at Brøndby stod foran en udskiftning på sportsdirektørposten.

- Det lå jo lidt i luften, mener kommentatoren.

Troels Bech har en enorm trænererfaring efter 431 superligakampe på sidelinjen for FC Midtjylland, OB, Esbjerg og Silkeborg.

Men ud over nogle få måneder som midlertidig sportschef i OB er han uprøvet i den administrative rolle. Ikke desto mindre bliver det ham, der skal føre vestegnsklubben et skridt længere end sidste sæsons bronzemedalje i landets bedste fodboldrække.

- Det er meget interessant. Troels Bech har jo en interessant måde at kommunikere på.

- De senere år har han været mere forståelig, end han har været tidligere. Han har lagt alle de her mystiske metaforer bag sig, men det er jo rent sportsligt. Han kommer uden den store baggrund som sportschef, siger Jesper Thygesen.

/ritzau/