Kommentator: Dagpengeaftale kan stoppe blødningen for S og SF

Det vurderer Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, som dog samtidig peger på, at målingerne ikke vil ændre sig på mirakuløs vis til fordel for de to regeringspartier.

»Jeg tror ikke, at vi kommer til at se en mirakuløs bedring af opinionstallene for S og SF. Det tager tid at rette op igen. Men netop skredet tilbage er stoppet nu. Og nu har de fået chancen for at begynde en langsom genopbygning. Om det så er nok til, at de kan lave et egentligt comeback frem til næste valg, det er ikke til at sige endnu, men de har i hvert fald fået stoppet blødningen,« siger han.

Thomas Larsen peger på, at begge partier var nødt til at reagere på de dystre dagpengeudsigter, hvor tusindvis af danskere stod til at miste deres forsørgelsesgrundlag.

»Det er en samlet regering, der har indset, at det ikke kunne blive ved. Sagen er, at den meget, meget langvarige dagpengesag har betydet, at regeringen ikke har kunnet komme frem med andre offensiver. Dagpengesagen har spærret for alt andet, og samtidig har man også set i meningsmålingerne, at S og SF har styrtblødt. Man kan konstatere, at der ikke var noget andet valg. S og SF var så tæt på at blive martret af denne sag, at de måtte sætte en stopper for den.«

Det gjorde de to regeringspartier sammen med regeringspartneren De Radikale og Enhedslisten, og netop sidstnævnte står styrket efter dagpengeaftalen, vurderer Thomas Larsen. Han spår, at vi frem mod det kommende valg vil vi se langt flere politiske aftaler mellem regeringen og venstrefløjspartiet.

»For Enhedslisten er det her en markant politisk sejr. De har kørt en kampagne mod regeringen og især S og SF, som har vist sig at være ekstremt virkningsfuld. De har igen og igen kritiseret Annette Vilhelmsen (SF) og Helle Thorning (S) for ikke at gøre nok for at nok for at hjælpe de arbejdsløse, og på den måde har Enhedslisten stået meget stærkt i offentligheden. Storpolitisk er det interessante perspektiv for Enhedslisten, at de er rykket tættere på at blive en egentlig partner til regeringen i de kommende år op til næste valg. Jeg tror, at det vi kommer til at se i det helt store billede er en regering, som i højere grad vil begynde at søge løsninger og aftaler med Enhedslisten,« siger Thomas Larsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip