Kommentator: DF er ikke bare et protestparti

Godt 20 procent af vælgerne vil stemme på Dansk Folkeparti (DF) ifølge en ny måling, og den rekordstore opbakning skyldes partiets meget klare holdninger på flere hovedområder.

Det mener politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg.

Den tid er forbi, hvor vælgerne lagde deres stemmer hos DF som en protest. Nu bliver krydset sat, fordi man er enige med partiet.

- Mange vælgere ser DF som et klart kommunikerende parti, der ikke længere bare er et protestparti på udlændingeområdet, men som opsamler mange forskellige holdninger til velfærdsstaten, til arbejdsmarkedet og til den økonomiske politik, siger han til Ritzau.

Den voksende tilslutning viser også, at visionen fra partiets tidligere formand, Pia Kjærsgaard, er opfyldt, vurderer Mylenberg.

- Pia Kjærsgaard talte meget om, at DF skulle være et midterparti. Og med de målinger, vi ser nu, er det lykkedes at lægge sig meget effektivt midt i det hele, siger Troels Mylenberg.

- Meget firkantet sagt, så er DF rødere end de blå på den økonomiske politik, og mere blå end de røde på værdipolitikken.

Mylenberg understreger, at de forskellige målinger ikke skal overfortolkes. Og naturligvis samler DF fortsat nogle utilfredse vælgere op fra regeringspartierne.

- Og de samler nok også nogle borgerlige vælgere op, der ikke bryder sig om den lidt fjendske holdning til den offentlige sektor, siger han.

Troels Mylenberg giver samtidig DF's formand, Kristian Thulesen Dahl, en del af æren for de gode meningsmålinger.

- Han er en samler, mens Pia Kjærsgaard mere var en splitter. Enten kunne man lide hende eller også kunne man ikke, lyder det.

I målingen fra YouGov, offentliggjort i metroxpress onsdag, får DF 20,2 procent af stemmerne.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip