Kommentator: Et nej vil føre til abespil hos japartier

De første valgstedsmålinger spår, at resultatet af torsdagens folkeafstemning vil falde ud til nej-partiernes fordel.

Hvis det holder stik, så mener politisk kommentator fra det politiske netmedie Altinget, Erik Holstein, at det særligt vil ramme statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), fordi han i høj grad har været frontfigur for ja-kampagnen.

- Det er Løkke, der står som den store taber efter et nederlag, og den slags slider på en regeringsleder, siger Erik Holstein.

Prognoser fra både DR og TV2 tyder på, at nej-siden får op mod 55 procent af stemmerne, og at vælgerne dermed afviser at omdanne det danske EU-retsforbehold til en tilvalgsordning.

En sejr til nej-tilhængerne vil derfor være et slag for statsministeren, men Holstein mener ikke, at det bliver slutningen på hans karriere.

- Det sidste halvandet år har ikke budt på andet end valgnederlag for Løkke. Både EU-parlamentsvalget og folketingsvalget gik dårligt for Venstre, selv om han fik statsministerposten.

- Det svækker ham, men det er slet ikke slut for ham, siger Erik Holstein.

Erik Holstein mener dog ikke, at et nej kun vil gå ud over Løkke. Det vil det være et stort nederlag for alle ja-partierne Venstre, Socialdemokraterne, SF, Radikale, Konservative og Alternativet. Og han forventer derfor, det kan skabe interne stridigheder.

- Skylden for nederlaget skal placeres et sted. Så jeg tror, at vi vil se noget internt abespil mellem ja-partierne i de kommende dage, hvis det bliver et nej, siger Erik Holstein til Ritzau.

/ritzau/

Dagens Gossip