Kommentator: Falliterklæring for Skat

»Det er en falliterklæring for Skat, at redegørelsen viser, at der er blevet brugt metoder, der bedst kan karakteriseres som regulære bøllemetoder. Der er efterhånden oparbejdet en syg kultur, hvor man har glemt at have respekt for hensynet til borgernes retssikkerhed. Det er en sort dag for Skat,« siger han og understreger, at det ikke er hele skattevæsnet, der står for skud, men de afdelinger, der har været involveret i en række opsigtsvækkende skattesager.

»Det, at der bliver talt om disciplinærsager, viser, at topledelsen har haft en soleklar mistanke om, at nogle af cheferne er gået for vidt,« siger kommentatoren og henviser til, at Skat og Kammeradvokaten i fællesskab undersøger, hvorvidt der skal gennemføres disciplinærsager mod ledere i Skat på baggrund af en række mediers afdækning af metoderne i afdelingen for økonomisk kriminalitet.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) har indtil videre ageret fornuftigt ved at få belyst chefernes roller i de opsigtsvækkende sager, mener Thomas Larsen, der dog hælder malurt i bægeret hos den tidligere SF-formand.

»Det forsvar, han søgte at sætte op for Skat, stod ikke for en nærmere afprøvning, og det er derfor, at strukturen bliver ændret nu,« siger kommentatoren og henviser til, at Holger K. Nielsen flere gange har været ude og forsvare Skat.

Skatteministeren har i en skriftlig udtalelse gjort det klart, at det er de mange sager i medierne om Skats arbejdsmetoder, der nu får konsekvenser, men samtidig påpeger ministeren, at han er tilfreds med de tiltag, der nu er på vej.

»Jeg har gjort det fuldstændig klart, at jeg forventede, at man ville påtage sig det fornødne ansvar og få ryddet op, hvis der var behov for det. Det er netop det, Skats direktion nu gør, og det vil jeg gerne understrege, at jeg er meget tilfreds med,« siger han.

Dagens Gossip