Kommentator: Har været en afgørende dag for regeringen

Skrevet af admin

18/03/2016

Dagens topnyheder

Efter at have landet en trepartsaftale om at få flere flygtninge i arbejde samt vedtagelse af kontanthjælpsloftet blev regeringen den helt store vinder på Christiansborg torsdag. Sådan lyder vurderingen fra politisk kommentator på Altinget Erik Holstein.

- Det har været en helt afgørende dag for regeringen, siger han.

- Indgåelsen af trepartsaftalen er et afgørende resultat for regeringen. Det er helt klart. De (regeringen, red.) har jo nærmest bundet hele deres økonomiske politik op på, at det skulle lykkedes at få en aftale, der hen ad vejen kan nedbringe asyludgifterne.

Han vurderer, at hvis aftalen ikke var faldet på plads, så kunne regeringen meget vel være tvunget ud i nedskæringer af velfærden, da det økonomiske råderum til efterårets skatteforhandlinger, ellers havde været for lille.

Torsdag blev også dagen, hvor regeringen i samarbejde med de andre borgerlige partier fik stemt en aftale om kontanthjælpsloft igennem i Folketinget.

- Kontanthjælpsloftet er en af de ting, man har satset meget på. Man tog det også frem i valgkampen, som en af de ting, der var helt centralt afgørende at få igennem, siger Erik Holstein.

- Kontanthjælpsloftet synes jeg så ikke, regeringen er sluppet så godt fra. De har måttet korrigere det nogle gange, og alligevel rammer det nogle grupper med for eksempel kroniske handicap, og det kan man ikke argumentere for rimeligheden i.

Han tilføjer, at han forventer, at regeringen er nødt til at korrigere i aftalen vedrørende kontanthjælpsloftet, så de svageste i samfundet ikke bliver berørt i samme omfang, som aftalen på nuværende tidspunkt lægger op til.

/ritzau/