Kommentator: Kritik koster næppe ministerpost

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) bliver anklaget for at have misinformeret Folketinget om et storstilet projekt om sygefravær.

Men om sagen bliver alvorlig for hende, er op til Enhedslisten, siger politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg

- Det handler om, hvor meget politik, der er i det. Hvor langt vil kritikerne gå, og hvor dygtigt får hun børstet den af sig, siger han.

Sagen drejer sig om et stort forsøg om sygefravær kaldet "tilbage til arbejde", som 22 kommuner deltog i med "et (mindre) negativt resultat" til følge.

Men Beskæftigelsesministeriet skrev alligevel i en pressemeddelelse, at en "banebrydende undersøgelse anviser vejen for lavere sygefravær", skriver Jyllands-Posten.

Det får Enhedslisten til at kalde ministeren i samråd. Men Troels Mylenberg bider mærke i, at støttepartiets kritik ikke går direkte på ministerens rolle, men snarere peger på embedsværket.

- Kritikken går på udlægningen af rapporten. Sagen er ikke oppe at ringe - endnu i hvert fald - som noget, der ser ud til at komme til koste hende jobbet.

- Det er heller ikke nogen sjældenhed at blive kaldt i samråd som minister. Man skal også passe på, at man ikke gør hvert eneste samråd til et spørgsmål om, hvorvidt ministeren skal gå af, fastslår kommentatoren.

Uanset om ministeriet har misinformeret, ved at præsentere den del af projektet der bedst understøtter regeringens politik, frem for decideret at lyve, stiller det ministeren i et dårligt lys.

- Det lyder ikke særligt tillidsvækkende, hvis man går ud og sælger konklusionerne for noget andet, end de egentlig er. Det, kan enhver jo se, er en alvorlig sag. Men enhver alvorlig sag er jo ikke nødvendigvis noget, der koster en ministerpost, siger Troels Mylenberg.

Kritikken falder på et tidspunkt, hvor regeringen har været ramt af flere uheldige sager. Blandt andet PET-sagen, der kostede Morten Bødskov (S) posten som justitsminister.

- Oppositionen vil selvfølgelig benytte det her til at sige, at det tegner et billede af en regering, der på alle mulige fronter ikke opfører sig hensigtsmæssigt og ordentligt, siger Troels Mylenberg.

/ritzau/

Dagens Gossip