Kommentator: Kvist skal kæmpe for en startplads i FCK

Selv om William Kvist i flere år har udgjort en central rolle på landsholdet, så skal den nybagte FC København-spiller ikke forvente, at han nødvendigvis går direkte ind på løvernes midtbane og dominerer i Superligaen.

Det siger DR's ekspertkommentator og tidligere superligatræner Jan Kalborg.

- Han er bestemt ikke for god til at spille i Superligaen. Jeg synes, han er faldet i niveau. Den manglende spilletid gør sig klart gældende, når man skal vurdere hans indsatser på landsholdet.

- Der er ingen tvivl om, præstationerne har været nedadgående, så det her kommer som en ny start for ham, siger Jan Kalborg.

Spørgsmål: Er han god nok lige nu til at slå Daniel Amartey og anfører Thomas Delaney af den centrale midtbane?

- Nej, det er han bestemt ikke. De to spillere derinde er fremtidens mænd, men i og med FCK laver en femårig aftale med Kvist, så mener man, at man vil bygge noget op om William Kvist.

- Han må ind og kæmpe på lige fod med de andre spillere, som FCK har på midtbanen. Både Amartey, Delaney og Youssef Toutouh har gjort det ganske fornuftigt, så det bliver spændende at se, hvilken formation som Ståle Solbakken kommer til at spille, siger Jan Kalborg.

William Kvist skrev fredag under på en femårig kontrakt med løverne efter fire sæsoner i udlandet, hvor han nåede at spille for Stuttgart, Fulham og Wigan.

Selv om det ikke er givet, at William Kvist bliver en profil fra første dag, så mener Jan Kalborg, at der er tale om et rigtig godt match for både spiller og klub.

- Der er slet ingen tvivl om, det er det rigtige match. William Kvist og Ståle Solbakken har før skabt noget rigtigt stort sammen i FCK, hvor Kvist var en central figur på deres tidligere mesterhold. Det er en kulturbærer, som klubben får lidt hurtigere tilbage end forventet.

- Og så er det endnu en tilgang i højeste klasse, så det sender et alvorligt signal om, man vil være danmarksmester i år, så klubben sætter sig selv under et præstationspres, siger Jan Kalborg.

William Kvist spillede fra 1992 til 2011 i FC København og klubbens ungdomsafdeling.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip