Kommentator: LA strækker hånden frem mod Løkke

Liberal Alliance strækker hånden frem mod statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og regeringen, når partiet på sit sommergruppemøde lister fem punkter, som det vil arbejde for at indfri.

Det vurderer Helle Ib, der er politisk kommentator for dagbladet Børsen.

- Jeg tolker det, som om Liberal Alliance gerne vil lidt væk fra kun at blive identificeret med topskattelettelser. Lanceringerne af de fem punkter er simpelthen for at brede partiets eksistensgrundlag ud, siger hun til Ritzau.

De fem områder, Liberal Alliance peger på, er licens, folkeskole, grundskyld, afregulering af erhvervslivet og registreringsafgiften på biler.

- Liberal Alliance gør det her for at vise en form for pragmatisme, hvor man ikke på alle områder sætter hårdt mod hårdt, siger Helle Ib.

På partiets sommergruppemøde i Slagelse sagde politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll, at Liberal Alliance er "meget mere end topskattelettelser".

Det betyder dog stadig, at partiets succeskriterie på den lange bane vil stå og falde med, om topskatten bliver lavere, vurderer Helle Ib.

En anden politisk kommentator, Troels Mylenberg, chefredaktør på Fyns Amts Avis, mener, at Liberal Alliance i øjeblikket er nervøs for at blive stemplet som et "rigmandsparti".

- Man kommer med de fem punkter for at signalere, at man har nogle bredere værdier end bare topskattelettelser. De er bange for at blive for ensporet, siger Mylenberg og fortsætter:

- Der er meget store forskelle på, hvor i landet Liberal Alliance trækker stemmer. Lige nu er det stort set kun, hvor de vellønnede danskere bor, og derfor vil partiet gerne betone den del af deres politik, der handler om andet end at betale mindre i skat.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip