Kommentator: Lille næse til Radikal minister

- Det er ikke nogen kæmpe båt-tud.

Sådan lyder politisk kommentator Rasmus Jønsson vurdering af den næse, som klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) blev tildelt af Folketinget for sin håndtering af den såkaldte solcelle-sag, der kan koste over 800 millioner kroner.

I sin essens går solcelle-sagen ud på, at ministeren fik fremlagt og vedtaget en lov om solceller, selvom hans embedsværk var klar over, at der kunne opstå et hul i loven - en oplysning, som ministeren blev orienteret om.

Men det var - siger klimaministeren - også en advarsel, han ikke forstod dybden af, og derfor orienterede han heller ikke Folketinget.

Det kostede altså en næse, men Enhedslisten valgte i sidste ende at lade ministeren blive på posten.

- Det centrale er, om det skader ham selv og regeringen, og jeg vil ikke vurdere, at der er en sag, hvor der rejses en folkestorm mod ham, og som regeringen taber stemmer på, siger Rasmus Jønsson.

Det er anden gang, at en Radikal minister får ørerne i Folketingets maskine.

I efteråret så den daværende Radikale kulturminister Uffe Elbæk sig nødsaget til at trække sig fra sin post på grund af sin håndtering af sagen om en række officielle middage på sin partners arbejdsplads.

- Der er ingen tvivl om, at Margrethe Vestager (partiets leder, red.) er magtens epicenter internt i regeringen. Men man kan diskutere, hvor meget partiets ellers får ud af det på ministerniveau, lyder det fra Rasmus Jønsson.

- Og jeg tror også, det er noget af det, som De Radikale vil kigge på - hvis der skal komme en ministerrokade - at de kan få lidt mere valuta for magten, siger han.

- Klimaministerens held er så, at han er meget fagorienteret på klimaområdet. Men det er klart, at sådan en sag kommer med i posen, når man skal vurdere, om nogen skal have mere eller mindre eller måske ryge helt ud af ministerholdet, lyder det fra Rasmus Jønsson.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip