Kommentator: Løkkes resultat i EU er ikke prangende

Skrevet af admin

20/02/2016

Dagens topnyheder

Det er ikke et videre imponerende resultat, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kommer hjem med fra Bruxelles.

Sådan lyder det fra Helle Ib, politisk kommentator fra Børsen, om Lars Løkke Rasmussens forhandlinger om blandt andet børnechecken med den britiske premierminister David Cameron under EU-topmødet i Bruxelles torsdag og fredag.

- Venstre har haft meget høj cigarføring på det her område. Så ja, han lander pænt, men det er ikke et prangende resultat, siger Helle Ib til Ritzau.

Aftalen om børnechecken betyder, at Danmark og alle andre lande i EU har mulighed for at indeksere børnechecken efter lokale prisniveauer, hvis briterne stemmer ja til aftalen ved en folkeafstemning senere på året.

Det betyder, at børnepenge til udenlandske EU-borgeres børn, der bor i hjemlandet, skal tage hensyn til de generelle leveomkostningerne i hjemlandet og størrelsen på børnechecken i det land, hvor børnene bor.

- Det er et ok resultat for Løkke og for Venstre, da det selv var et af de forslag, de bragte på banen, da SR-regeringen havde magten.

- Men det er også en måde for Løkke at kravle ned fra det træ, han selv er kravlet op i, da han sad i opposition. Dengang gik Venstre nærmest i front for at kritisere den daværende regering for ikke at tage hånd om velfærdsydelser, siger hun.

Derudover, siger Helle Ib, er det et meget beskedent millionbeløb, det drejer sig om.

- Det er peanuts, hvis man sammenligner det med regeringens virkelige udfordring, som er at integrere flygtninge fra ikkevestlige lande. Der er en afgrund til forskel.

- Det er en fin lille løsning på nogle af de problematikker, han selv har rejst, men bundlinjen er, at det ikke er lige så omfattende. Politisk kommer det ikke til at gøre meget fra eller til, siger hun.

/ritzau/