Kommentator: Mere indhold og færre afbrydelser i tv-duel

Torsdagens tv-duel mellem statsministerkandidaterne Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) handlede i langt højere grad end de to foregående om indhold og ikke så meget om form.

Det er i hvert fald det indtryk, som Informations politiske redaktør, Casper Dall, sidder tilbage med efter den timelange diskussion på TV2.

- I forhold til de sidste to debatter var de begge indstillet på at have en politisk diskussion. Der var ikke lige så mange afbrydelser, som var med til at forplumre debatten.

- Det var en meget saglig og intens debat, hvor man kunne mærke, at det gjaldt nøglerne til Statsministeriet. Der var nerve mellem dem, og det er vel et udtryk for, at de er klar over, at det ligger tæt, siger han.

Den forbedrede debatkultur betød ifølge Casper Dall, at man blev klogere på, hvor de to blokke og deres ledere er politisk uenige.

- Selvfølgelig blev der også vendt er par temaer, der allerede er talt meget om. Men de snakkede eksempelvis også om klimaet og om, hvordan de ville skabe vækst i udkantsområderne, siger han.

Derfor mener den politiske redaktør også, at debatten kan danne baggrund for en anden diskussion ved fredagens frokostborde ude omkring i landet end ved de foregående debatter.

- Der er vel et begrundet håb om, at det bliver indholdet og ikke formen, der bliver diskuteret, siger Casper Dall.

/ritzau/

Dagens Gossip