Kommentator: Mette er presset i dagpengesagen

Der venter beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) højspændte dage, når hun skal forklare, om hun forholdt Folketinget oplysninger om, at over dobbelt så mange langtidsledige mister dagpenge end regeringens skøn på 7.-12.000 personer.

- Der er helt klart en sag, når du havner på forsiden af Ekstra Bladet og i toppen af alle medierne, og du har Enhedslisten og Dansk Folkeparti i haserne, siger politisk kommentator Rasmus Jønsson.

Sagen bliver ikke mindre besværlig af, at fagbevægelsen, borgmestrene og baglandet skoser regeringens vækstplan, påpeger han.

- Hendes egne vælgere stormer væk. De er utilfredse med dét, Socialdemokraterne og regeringen laver. Oven i hatten kommer denne sag. Der er ikke så mange, som slår ring om Mette Frederiksen og Socialdemokratiet i øjeblikket, siger Rasmus Jønsson.

Samtidig kritiserer støttepartiet Enhedslisten hendes kontanthjælpsreform og afviser at støtte vækstplanen, som skærer 2,6 milliarder kroner i kommunerne næste år, forklarer han.

- Der har aldrig i historien været et dårligere forhold mellem regering og støtteparti. Enhedslisten har ingen lyst til at gøre det let for Mette Frederiksen. I mange kriser kan selve håndteringen blive meget afgørende, siger Rasmus Jønsson.

- Kan hun komme til at sige nogle forkerte ting, som udløser ny ballade og skaber yderligere mistillid til hende? Det kan man kalde en dobbelt-krise.

Hun orienterede først Folketinget efter 24 dage, men det er uklart, hvor alvorlig sagen er, mener han.

- Enhedslisten og Dansk Folkeparti har en klar interesse i at give den gas og signalere, at regeringen ikke gør det godt nok, siger Rasmus Jønsson.

/ritzau/

Dagens Gossip