Kommentator: Nogen i blå blok kommer til at løbe fra løfter

Skrevet af admin

21/04/2016

Dagens topnyheder

Udlændingepolitikken er allerede strammet til bristepunktet, så regeringen får svært ved at komme Dansk Folkeparti i møde. Omvendt kan Liberal Alliance umuligt spises af med skattelettelser for de lavest lønnede.

Sådan lyder vurderingen fra politisk kommentator Hans Engell, efter DF har udelukket skattelettelser i denne valgperiode på grund af de stigende flygtningeudgifter.

- Det bliver meget svært for Løkke at bygge bro mellem sine støttepartier, med mindre han gemmer på nogle meget store godbidder.

- På udlændingeområdet har man strammet så langt øjet rækker. Det vil være meget svært for regeringen at gå videre, uden at vi kommer i lodret konflikt med vores internationale forpligtelser.

DF kræver, at de danske myndigheder afviser asylansøgere ved den tyske grænse med henvisning til, at de er rejst igennem et sikkert EU-land og derfor ikke kan betragtes som flygtninge længere.

- At lukke grænsen vil være vanskeligt, men regeringen kan aktivere et system, hvor folk bliver tilbagesendt til Tyskland, fordi Tyskland er et sikkert asylland. Men der vil den tyske reaktion formodentlig blive ganske kontant, siger Hans Engell.

Et muligt kompromis kan være skattelettelser i bunden frem for i toppen. Det vil DF med Hans Engells ord have "større sympati for":

- Men det imødekommer på ingen måde kravet fra De Konservative og Liberal Alliance. De kan ikke opgive topskattelettelser, uden at deres troværdighed vil være fuldstændig i ruiner.

- Der venter en højdramatisk sæson forude, og nogen kommer til at løbe fra det, de har sagt, hvis tingene skal gå op i en højere enhed.

Hvis ikke DF vil være med til at sænke skatten, så må Løkke udskrive valg, lyder opfordringen fra Venstres eget ungdomsparti, VU.

Løkke selv tager meldingen fra DF "stille og roligt" og henviser til, at regeringen til august vil fremlægge en 2025-plan for dansk økonomi og råderum for efterårets skattereform.

- Løkkes forsøg på at afdramatisere løser det måske her og nu, men det løser ikke problemet. Han har købt sig tid, men ikke en løsning, siger Hans Engell.

/ritzau/