Kommentator: Nu kan kun et politisk jordskælv vælte kansler Merkel

»Kansler Merkel vandt en kneben sejr på rutine og kompetence, og selv om hun ikke er en stor kommunikator på TV, er det jævne, rolige og stabile, hun giver udtryk for, noget, tyskerne kan lide i den nuværende krise. Den eneste chance, Steinbrück havde for reelt at komme tilbage, var i aften, og det lykkedes ikke. Jeg kan ikke se, hvordan han skal komme tilbage,« siger Siegfried Matlok.

De første par målinger efter duellen viser, at Merkel vandt en kneben sejr. Dykker man ned i tallene, ser Siegfried Matlok interessante ting:

»Både på troværdighed og sympati viser tallene, at hun ligger langt foran Peer Steinbrück. Han klarede sig pænt, men fik ikke de point, der skulle til for at reducere Merkels store forspring i den direkte kamp mellem de to. Skulle han indhente hende, skulle han have vundet duellen klart,« siger han og giver udtryk for, at tonen mellem de to var »hård og fair«.

Duellen varede godt 90 minutter, og de to politikere kom vidt omkring. De diskuterede både inden- og udenrigspolitiske emner. Under debatten om den økonomiske krise i Sydeuropa, hvor Merkel tidligere er blevet kritiseret for sin rolle, henviste kansleren til, at det var hendes forgænger, socialdemokraten Gerhard Schröder, der sagde ja til at lukke Grækenland ind i euroen.

En meningsmåling fra 1. september bragt i avisen Die Welt viser, at Angela Merkels konservative CDU/CSU står til 39 procent af stemmerne, mens FDP, hendes liberale regeringspartner, har udsigt til seks procent. Lander partiet under fem procent, ryger det helt ud af parlamentet, og det scenarium har flere målinger vist de seneste måneder.

På den anden fløj står Peer Steinbrücks socialdemokratiske SPD til 23 procent, mens De Grønne får opbakning fra 11 procent. Venstrefløjspartiet Die Linke, som SPD har afvist at samarbejde med, står til 10 procent af stemmerne.

Dagens Gossip