Kommentator om Thornings kanin: Har ventet på gennembrud

Den relativt ukendte Kirsten Brosbøl (S) var ikke spået en ministerpost forud for statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) rokade, der sivede ud gennem medierne søndag aften.

Alligevel er det oplagt, at den nye miljøminister får mulighed for at vise sit værd, mener politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg.

- Kirsten Brosbøl er en politiker, som har ventet på at få sit gennembrud. Hun er en talentfuld politiker på mange områder. Og det er på mange måder oplagt, at hun kommer helt ind i regeringen.

- Mange havde ventet, at Mette Reissmann havde stået forrest, men når man tænker over det, er det oplagt med Kirsten Brosbøl, siger han.

Rokaden berører i alt 11 ministerier. Med i rokaden er fire helt nye navne, som kan sætte sig på hver sin ministertaburet.

Det er tale om socialdemokraten Mogens Jensen (S) som ny handels- og udviklingsminister, Magnus Heunicke (S) som transportminister, Sofie Carsten Nielsen (R) som uddannelsesminister og Kirsten Brosbøl.

- Der er et par overraskelser, som blandt andet Kirsten Brosbøl og Mogens Jensen. Det er ikke nogle navne, som har ligget lige for. Der var nogle andre, som man regnede med stod foran, siger Troels Mylenberg.

Men det betyder ikke, at de nye ministre ikke har potentiale. Tværtimod, for statsministeren har satset på solide og velafprøvede ministre frem mod valget, der senest kommer i efteråret 2015.

- Det er svært at sige, om det er et offensivt hold, for der er ingen store overraskelser eller nytænkning. Der kommer ingen udefra.

- Det er velafprøvede politiske folk, som man har taget ind. Det nye hold er ikke nogen ny strategi for regeringen, siger han.

Kirsten Brosbøl overtager posten fra Ida Auken, der i sidste uge meldte ud, at hun skifter til De Radikale.

Ministrene ventes at blive præsenteret for dronning Margrethe mandag formiddag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip