Kommentator: Returneret million øger indtryk af rod med EU-midler

Morten Messerschmidt (DF) har som formand for partialliancen Meld tilbagebetalt omkring en million kroner til EU-Parlamentet på grund af "uregelmæssigt brug" af EU-støttekroner.

Det er ifølge politisk kommentator på avisen Børsen, Helle Ib, dog ikke tydeligt, om den tilbagebetaling bliver et problem for Morten Messerschmidt og Dansk Folkeparti.

Dels fordi pengene blev brugt i 2014, før Morten Messerschmidt blev formand for Meld i 2015, dels fordi pengene ingen forbindelse har til Dansk Folkepartis kampagne op til kommunalvalget i 2014.

- Alligevel kommer det her til at genere Messerschmidt og Dansk Folkeparti, vurderer Helle Ib.

- Det vil blive opfattet som et nyt kapitel i sagen om spørgsmål om rod med EU-midler. Presset for at få Morten Messerschmidt til at lægge flere oplysninger frem vil formentlig kun vokse.

Selvom pengene blev brugt, før Morten Messerschmidt blev formand for Meld, står Europa-parlamentarikerens initialer ifølge Berlingske på hver side af regnskabet fra 2014.

Morten Messerschmidts kollega i EU-Parlamentet og tidligere partikammerat Rikke Karlsson meldte sig den 13. oktober ud af partiet, fordi hun ikke kunne få indsigt i partialliancen Melds og tænketanken Felds brug af EU-støttekroner.

Dansk Folkepartis gruppe i EU-Parlamentet er medlem af både Meld og Feld.

- Uanset om det er sagligt fair, tror jeg, at tilbagebetalingen i vælgernes øjne vil bestyrke indtrykket af, at Rikke Karlsson, der trak sig, havde noget at have sin kritik af dispositionerne i, siger Helle Ib.

- Men som sagt er sagens tyngde og substantielle alvor svær at afgøre.

/ritzau/

Dagens Gossip