Kommentator: Rohde melder sig ud i protest mod Støjberg

Det blev en stadigt strammere udlændingekurs udstukket af Inger Støjberg, der fik den temperamentsfyldte Jens Rohde (V) til at forlade Venstre, vurderer politisk kommentator Troels Mylenberg:

- Den her udmelding kan man beskrive meget firkantet, som en udmelding i protest mod Inger Støjberg, siger han til Ritzau.

Kursen på udlændinge- og flygtningeområdet i Venstre er ifølge Troels Mylenberg kommet så langt væk fra Rohde, at han har måtte konstatere, "at han ikke har nogen rolle at spille i partiet længere".

Selv udtaler Jens Rohde da også til Politiken, at han mener, at Venstre er blevet "DF-light" og advarer om, at der er sket et generelt "værdiskred" i borgerlig blok.

Det er kun er en uge siden, at Venstre-mand og folketingskandidat Kåre Traberg Smidt også gik fra Venstre. Ifølge Troels Mylenberg er det bemærkelsesværdigt, at en så stor profil som Jens Rohde, nu følger trop.

- Det er midt i en periode, hvor Venstre faktisk har magten, og derfor bliver det også mere synligt, siger han.

"Det løsgående missil", som Rohde blev kendt som i pressen, har været tæt på den liberale kerne i partiet som politisk ordfører.

Han er samtidig lykkedes med at kommet ud over rampen og ind i stuerne hos danskerne, hvilket har gjort hans position i partiet stærk.

- Danskerne kender Jens Rohde, fordi han var fræk, markant og synlig som politisk ordfører. Siden da har han været lidt på kant med sit parti, men der er ikke tvivl om, at han er liberal, siger Troels Mylenberg.

Derfor er det ifølge Troels Mylenberg sikkert, at Rohdes exit nu "bringer noget eftertanke og diskussion frem i partiet".

Men samtidig skal man ikke være i tvivl om, at store dele af Venstre er rykket væk fra Rohdes synspunkter.

- Der et andet parti nu, end det var for bare fem år siden, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip