Kommentator roser: Valgkamp virker anderledes åben

Der er store roser til de danske toppolitikere hele vejen rundt fra politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg, der mener, aftenens to debatter har budt på helt nye toner fra politikerne - især den sidste debat på TV2.

- Jeg synes, det var en fuldstændig fremragende debat. Det var faktisk en politisk samtale, hvor vi på intet tidspunkt hørte skræmmekampagner eller personlige skænderier.

- Jeg synes, der var en stemning af at ville lytte til hinanden og en stemning af respekt, siger han om aftenens sidste debat.

Onsdagens sidste duel blev rundet af med en form for gimmick til sidst, hvor partilederne skulle rose hinanden.

Men det var ikke den tvungne venskabelige afsluttende ånd, der formede stemningen i studiet, mener Troels Mylenberg.

- Jeg synes, der kom substans med, både i dagpengediskussionen og udlændingediskussionen.

- Vi kom dybere ned, end vi plejer. Der blev argumenteret, og argumenterne blev ikke modtaget med himmelvendte øjne fra modstanderne. De blev forsøgt modargumenteret. Jeg står egentlig mest og tænker, hvor kom det fra, siger han.

Han understreger, at det er nyt, at der bliver lyttet til hinanden på tværs af fløjene. Samtidig kalder han den forsonende stil for "en kæmpe gevinst i kampen mod politikerlede".

- Jeg synes, der var nogle tendenser i den her debat til en anderledes form for valgkamp, end det vi er vant til. En mere åben, lyttende og respekterende debat. Jeg kan ikke definere, hvor det kom fra, siger han.

Generelt mener han, at alle partiernes ledere har klaret det godt på dagen, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har udskrevet valget.

Bedre forhold på sygehusene, udlændingepolitik og flere arbejdspladser er de emner, som danskerne ifølge flere målinger helst vil høre om. Det var således også de temaer, der blandt andet blev debatteret af partierne onsdag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip