Kommentator: Sareen får stor betydning for Elbæk

Det vil få stor symbolsk betydning for Alternativet, at Manu Sareen skifter til partiet, mener Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, efter at den tidligere minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold har offentliggjort, at han forlader De Radikale.

- Dem, der tidligere har skiftet til Alternativet, har været byrådsmedlemmer og folketingskandidater. Men her har vi en tidligere minister, en radikal veteran, der har en ret stor stemme i den offentlige debat og er meget velkendt i befolkningen, siger Holstein.

Han påpeger, at Alternativet, der er stiftet af den tidligere radikale kulturminister Uffe Elbæk, og De Radikale i vid udstrækning konkurrerer om den samme gruppe af vælgere.

- Det er noget, der vil øge Alternativets fremdrift, vurderer Erik Holstein.

- For De Radikale er situationen stik modsat. De fik et rigtig dårligt valgresultat, og nu var de ellers ved at komme lidt igen. De var gået lidt frem i forbindelse med diskussionerne om asylkrisen. Men det her er et tilbageskridt for dem.

De Radikale står ifølge Ritzau Index, et vægtet gennemsnit af seks store meningsmålinger, til 5,5 procent af stemmerne. Ved valget i juni fik partiet 4,6 procent af stemmerne.

Til sammenligning står Alternativet til 6,4 procent af stemmerne, hvilket er en pæn fremgang fra de 4,8 procent, partiet fik ved valget.

Holstein mener dog ikke, at man kan beskylde Sareen for at spekulere i at have bedre chancer for valg hos Alternativet. Han henviser til undersøgelser, Altinget foretager, af hvilke kandidater der står til at blive valgt ind for de forskellige partier.

- Han så ud til at komme i Folketinget for Radikale igen. At han vælger at gå over til konkurrenten, er en rigtig dårlig nyhed for dem, siger Holstein.

- Hos Alternativet starter han helt forfra, så det er ikke rene karrierehensyn.

Efter folketingsvalget sidste år, hvor Manu Sareen ikke blev valgt ind, sagde han ellers, at det var slut med politik. I februar blev han dog alligevel valgt som kandidat for De Radikale på Nørrebro.

- Men efter opstillingen kunne jeg mærke, at det føltes forkert. Jeg skulle ikke stille op for mit gamle parti igen, jeg skulle noget andet, skriver Sareen i en mail.

- Det var en svær erkendelse, der har været undervejs noget tid, men det var ikke til at tage fejl af. Og netop modet til tvivl og at reflektere er en forudsætning for personlig udvikling. Og det har ført mig til mit nye politiske ståsted.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip