Kommentator: Sensation at Island slog England

Islands sejr over England i ottendedelsfinalen ved EM i fodbold er en sensation og nok den største enkeltstående overraskelse i EM's historie.

Det siger Niels Christian Frederiksen, der er fodboldkommentator på TV3 Sport, om islændinges 2-1-sejr over England.

- Det er en af de største overraskelser i EM's historie. Et engelsk hold, der havde vundet alle kvalifikationskampene, og som man havde store forventninger til, blev slået ud af Island. Et land, der indbyggermæssigt er på størrelse med Aarhus Kommune.

- Det kan ikke betegnes som andet end en sensation.

Spørgsmål: Mener du, at Islands sejr er en større sensation, end da Danmark blev europamester i 1992?

- Nej. Danmark strøg trods alt helt til tops. Vi har også Grækenland, der vandt i 2004 og ganske overraskende gik hele vejen.

- Så nej, stadigvæk var det større bedrifter, at Danmark og Grækenland vandt turneringen, men som enkeltstående kamp vil jeg sige, at det her er den største overraskelse.

Uden at forklejne Islands præstation mener Niels Christian Frederiksen, at England mandag spillede "langt over par" og undervurderede sin modstander.

- Hvis England og Island spillede mod hinanden ti gange, ville England sikkert vinde de ni gange, og så vinder Island den ene gang.

Han peger på, at en fantastisk kollektiv bedrift, en stram defensiv organisation på holdet og en dygtig træner i Lars Lagerbäck derudover har været med til at sikre Islands succes.

Niels Christian Frederiksen mener "bestemt ikke", at det som tilskuer er underholdende at se Island spille.

- Det eneste underholdende er, at det er Island, og at vi alle sammen synes, det er sympatisk, at en nation af hvalfangere og håndboldspillere kan klare sig så flot ved så stor en konkurrence som et EM i fodbold, det er.

- Man holder altid med de små, men det gør vi altså kun her, fordi det lige præcis er Island. Havde det været et hvilket som helst andet land, havde vi syntes, det var dødkedeligt at kigge på.

Fodboldkommentatoren levner ikke mange chancer for, at Island er videre i turneringen efter kvartfinaleopgøret mod værtsnationen Frankrig i Paris på søndag.

- Jeg tror, at rejsen slutter her for Island. Frankrig på hjemmebane bør alt andet lige være for stor en mundfuld.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip