Kommentator: Skattebombe kan være en fuser

Ifølge Berlingskes oplysninger mener brevskriveren at kunne bevise, at ledende Venstre-politikere løj, da de over for kommissionen forklarede, partiet ikke blandede sig i Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag.

Brevet kan ifølge Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, potentielt være en bombe, der eksploderer under eksministrene Troels Lund Poulsen (V) og Lars Løkke Rasmussen (V). Men det kan ikke udelukkes, at bomben viser sig at være en fuser.

»Vi skal lægge mærke til, at kommissionens medlemmer ikke er enige om, hvorvidt brevet kan bruges i sagen. To af dem vil undersøge det til bunds, mens formanden (landsdommer Lars E. Andersen, red.) ikke mener, at det skal indgå i sagen. Det viser, at der i hvert fald ikke er samhørighed om, hvor betydningsfuldt brevet er,« siger Thomas Larsen.

»Man skal også huske på, at Skattesagskommissionen vil have svært ved at sidde sådan en henvendelse overhørig. Kommissionen vil være sårbar over for kritik, hvis brevet efter sagens afslutning dukker op et andet sted, sådan som brevskriveren advarer om. Derfor må de undersøge det nærmere, uanset om det indeholder relevante oplysninger eller ej,« påpeger han.

Ifølge Thomas Larsen er brevet på den korte bane dybt belastende for Venstre.

»Brevet sætter gang i en masse spekulationer om, at Venstre-folkene har løjet. De står i en meget prekær og ubehagelig situation, hvor de magtesløst må følge med i mediernes skriverier - uden at kunne tage til genmæle, fordi de ikke ved, hvad der står i brevet. De kan kun håbe på en hurtig afklaring,« siger han.

Viser det sig, at brevskriveren kan dokumentere sine påstande, kan skattesagen ifølge Thomas Larsen ende ekstremt dårligt for politikerne.

»Så har de været alt for tæt på Thornings skattesag og endda løjet om deres engagement. Det vil være meget belastende, og jeg har svært ved at se, at de ville kunne have betydende poster i politik fremadrettet,« siger den politiske kommentator.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip