Kommentator: Solcellesag burde få ministerium i alarmberedskab

»Det er usædvanligt, at ministeriet ikke går i alarmberedskab og tænker, at alt, hvad der kan have at gøre med solceller, skal vi være særligt opmærksomme på,« siger hun til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Udmeldingen fra den politiske kommentator kommer efter en artikel i Berlingske lørdag, hvoraf det fremgår, at embedsmænd i Energistyrelsen i en uge kendte til en omfattende udbygning af solceller på tage uden at orientere deres minister - og at ministeren under et samråd torsdag misinformerede Folketingets klima- og energiudvalg ved at sige, at store solcelleanlæg på taget af erhvervsbygninger kun får et begrænset omfang.

Sagen har fået Martin Lidegaard til at sende aben videre til Energistyrelsen, som ifølge ministeren ikke har givet oplysningerne til ham.

Ifølge Lotte Hansen vil fremgangsmåden for en minister ellers normalt være at holde hånden over sit embedsværk og tage kritikken internt, så Martin Lidegaard må være presset, når han påpeger fejl hos egne embedsmænd, siger hun.

Martin Lidegaard fik i slutningen af maj en såkaldt næse for at have ignoreret advarsler om et hul i reglerne om store solcelleanlæg på marker.

Ifølge Venstres energiordfører, Lars Christian Lilleholt (V), kan ministeren ikke gemme sig bag sine embedsmænd.

»Hele forløbet har været en skandale og er meget alvorligt for ministeren. Det er hans ansvar at sikre sig, at han får de rigtige oplysninger fra sine embedsmænd,« siger han.

Dagens Gossip