Kommentator: Thornings rokade er et sikkert valg

Den kommende ministerrokade signalerer ikke nogen ny vej eller strategi for statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) regering, da hun har satset på solide og velafprøvede ministre frem mod folketingsvalget, der kommer senest i efteråret 2015.

Det mener politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg.

- Det er svært at sige, om det er et offensivt hold, for der er ingen store overraskelser eller nytænkning. Der kommer ingen udefra.

- Det er velafprøvede politiske folk, som man har taget ind. Det nye hold er ikke nogen ny strategi for regeringen, siger han.

Det sker, fordi Helle Thorning-Schmidt vil sende det signal, at hun har styr på regeringens politik og ikke ønsker de store ændringer.

Troels Mylenberg betegner det nye ministerhold som et meget "sikkert valg" uden de store overraskelser.

Alligevel kan den sjette ministerrokade i Helle Thorning-Schmidts regeringstid bidrage med en gang vitalitet frem mod det næste folketingsvalg.

- Det er nyt blod ind i regeringskontorerne, og der er brug for energi, som skal sikre regeringen et muligt genvalg om et større års tid.

- Her har man mulighed for at hive flere ansigter ind, som vælgerne kan forholde sig til, siger han.

Et betydningsfuldt ministerskifte er ifølge ham Manu Sareens (R) overgang fra kirke- og ligestillingsminister til social- og ligestillingsminister.

Et område, som klart er socialdemokratisk, påpeger Troels Mylenberg

- Når socialdemokraterne lader De Radikale sætte sig på social- og børneområdet, så kan det blive en udfordring for socialdemokraterne at få genfødt deres velfærdsprofil, siger chefredaktøren.

Blandt overraskelserne er 36-årige Kirsten Brosbøl, der bliver ny miljøminister efter Ida Auken, der fredag skiftede fra SF til De Radikale.

Troels Mylenberg betegner desuden Mogens Jensen som en overraskelse, da han bliver ny handels- og udviklingsminister efter at have været kultur- og medieordfører.

/ritzau/

Dagens Gossip