Kommentator: Topdueller kan ende i politisk show

»Man kan altid frygte, at de nye debatter mellem statsministeren og partilederen bliver et politisk show, som bliver præget af, at alle er enormt forberedte og holder sig til de talepunkter, som de har fået af deres spindoktorer,« siger Thomas Larsen, der understreger vigtigheden af, at man alligevel fornyer debatterne.

Politisk show eller ej. Fortsætter man med den nuværende ordning, vil det ifølge Thomas Larsen betyde, at debatterne i Folketingssalen ender øde uden interesse for hverken journalister eller offentligheden.

»Det er trist, at det der burde være det fremmeste og flotteste arena for meningsudvekslinger - folketingssalen - tit er fuldstændig affolket. Set i det lys, er det både klogt og fornuftigt, at man forsøger at forny sig og skabe mere opmærksomhed om den politiske debat i folketingssalen,« siger han.

De nye regler betyder, at alle partier er påkrævet at stille med deres partileder, når de nye topdueller afholdes to gange om måneden.

»I dag er der en tendens til, at der går alt for lang tid, før man ser de toneangivende partiledere debattere mod hinanden. Nu får man en ny mulighed til at se, hvordan de klare sig og hvordan de argumenterer,« siger Thomas Larsen og uddyber:

»Det gælder for statsministeren, men det gælder absolut også for oppositionens leder Lars Løkke Rasmussen (V), der har en kæmpe interesse i at ligge så lavt i det politiske landskab som muligt, når statsministeren er i krise,« siger han.

Den nye spørgetid forbeholdt statsministeren og partiledere erstatter den uforberedte spørgetid til ministrene, som normalt blev holdt om onsdagen. Det er dog stadig muligt at afvikle de skriftlige spørgsmål.

Dagens Gossip