Kommentator tror på nye vederlagsregler for politikere

Skrevet af admin

12/08/2015

Mest læste i dag

Vederlagskommissionen, der skal lave en analyse af den samlede vederlæggelse af borgmestre, regionsrådsformænd, folketingsmedlemmer og ministre, kan meget vel kaste nye regler af sig.

Det vurderer Troels Mylenberg, chefredaktør for Fyns Amts Avis og politisk kommentator.

- Mit bud er, at der behov for nye regler. Det virker som om, at politikerne godt selv kan se, at man skal have nye regler, siger han til Ritzau.

- Når det så er sagt, tror jeg også, at kommissionen har blik for, at politikere arbejder under andre vilkår end på det almindelige arbejdsmarked.

- Politikerne kan eksempelvis aldrig vide, hvornår de skal det ene eller det andet, siger han med henvisning til den fraværende opsigelsesvarsel.

Den tidligere regionsrådsformand for Region Syddanmark og nuværende forsvarsminister Carl Holst (V) har været under et massivt pres, efter at det kom frem, at han modtog et eftervederlag fra regionen samtidig med, at han fik sin ministerløn.

Og hvor forsvarsministeren har bedt om at få stoppet fremtidige udbetalinger af sit eftervederlag, og Alternativets formand, Uffe Elbæk, har frabedt sig at modtage sin ministerpension, går SF-profilen Holger K. Nielsen imod strømmen.

Om to uger har SF's tidligere minister ret til at få ministerpension ved siden af folketingslønnen, der er på cirka 51.000 kroner om måneden, og de penge har han tænkt sig at tage imod.

- Jeg tror egentlig ikke, at vælgerne synes, at beløbene er urimelige, men det er vilkårene og den uigennemsigtighed, der hersker, som optager folk i debatten, siger Troels Mylenberg.

Han påpeger også, at det klinger lidt hult, når politikere diskuterer lavere dagpengeydelser, samtidig med at politikere eksempelvis kan gå på pension tidligere end andre.

- Det er helt klart en dimension, der spiller ind. Det tema er meget sigende for den diskussion, der foregår netop nu, fastslår Troels Mylenberg.

Kommissionen skal efter planen aflevere sine anbefalinger inden udgangen af 2015.

/ritzau/