Kommentator: Utænkeligt at EL dropper aftale

Det kan godt være, at Enhedslisten rasler med sablen og fremsætter en række krav forud for torsdagens forhandlingsmøde med regeringen om en løsning for de udfaldstruede dagpengemodtagere.

Men der er lagt op til en snarlig aftale, for det er utænkeligt, at Enhedslisten skulle vælge at droppe en aftale.

- Udfaldet af mødet skal være, og det ligger fuldstændigt klart, at der skal være en arbejdsmarkedsydelse til dem, der ellers ville være faldet ud af systemet om nogle måneder, siger TV2's politiske kommentator, Henrik Qvortrup.

- Hverken regeringen eller Enhedslisten kan holde til - på nogen måde - at det her falder til jorden, siger han.

Der er uenighed på flere punkter mellem Enhedslisten og regeringen.

Regeringen vil have nedsat en kommission, der over de kommende år skal granske hele dagpengesystemet, men det mener Enhedslisten bliver en syltekrukke for en mere permanent løsning på området.

Derudover mener Enhedslisten ikke, at a-kasse-medlemmerne skal betale for den fremsatte løsningsmodel gennem øget kontingent.

Finansiering skal spredes ud på flere hænder, eller også skal der findes penge et andet sted i systemet - muligvis gennem en ændret aktiveringsindsats.

- Det kan godt være, at Enhedslisten spiller ud med nogle krav om, at der ikke skal være en kommission, der arbejder så lang tid, og at a-kasse-bidraget ikke skal betale så meget.

- Og det er da muligt, at der bliver justeret på i al fald det sidste, nok ikke så meget på det første. Men det bliver kun justeringer, for end of the day, så kan hverken regeringen eller Enhedslisten holde til, at det her falder til jorden, siger Qvortrup.

/ritzau/

Dagens Gossip