Kommentatorer: Alle blå partier skal frygte nyt højreparti

Hvis partiet Nye Borgerlige ellers når at få nok vælgererklæringer til at blive opstillingsberettiget, kommer de til at stjæle vælgere fra alle fire borgerlige folketingspartier, vurderer to politiske kommentatorer.

10,8 procent af 1065 repræsentativt udvalgte danskere svarer i en Voxmeter-måling foretaget for Ritzau, at de vil stemme på Nye Borgerlige.

Og deres politik vil vække genklang hos flere vælgere, lyder det.

- Der er en del Venstre-vælgere, der er frustrerede over, at Inger Støjberg ikke får lov til at stramme mere. Og Nye Borgerlige slår også på nogle nationale strenge, der kan give genhør hos Konservatives vælgere, siger politisk kommentator Thomas Larsen fra Berlingske.

Målingen er den første af sin slags og er utraditionel, idet de adspurgte udelukkende er blevet spurgt specifikt til Nye Borgerlige. Men det markante resultat viser, at der er efterspørgsel på en strammere udlændingepolitik, lyder kommentatorernes vurdering.

- Det er helt tydeligt, at der er en voksende andel af befolkningen, der efterspørger et parti, der ligger til højre for Dansk Folkeparti, siger Thomas Larsen.

- Flere folk er frustrerede over flygtninge- og migrantkrisen og føler, at DF taler mere end leverer.

Nye Borgerlige slår sig op på en stram udlændingepolitik som DF, en økonomisk borgerlig politik som Liberal Alliance og kerneværdier om bevarelse af det danske samfund som Konservative.

- Nye Borgerlige har spottet, at der åbenbart er et ønske om et parti, der kombinerer meget, meget stram udlændingepolitik med mere firkantet borgerlig økonomisk politik, siger Børsens politiske kommentator, Helle Ib.

Nye Borgerliges chancer for at komme i Folketinget afhænger af migrant- og flygtningekrisen, vurderer kommentatorerne.

- 10,8 procent er et så markant tal, at det bestemt indikerer, at partiet har en chance, hvis hele udlændinge- og flygtningespørgsmålet fortsætter med at optage danskerne og medierne op til valget, siger Helle Ib.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip