Kommentatorer: Det er alt eller intet for Thorning og Løkke

Uanset om blå eller rød blok står med et flertal efter det kommende valg, kan Danmark se frem til at få en stærk regering og en svag opposition.

Det forudser politisk kommentator Troels Mylenberg, som er chefredaktør på Fyns Amts Avis.

- Vi kommer til at stå med en meget, meget stærk statsminister og en opposition, som skal genopfinde sig selv fuldstændigt. Det er et alt eller intet valg for de to statsministerkandidater og deres partier, vurderer han over for Ritzau.

Både statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og oppositionsleder Lars Løkke Rasmussen (V) har prøvet at tabe et valg som statsministerkandidat, og derfor er de begge sårbare, påpeger en anden politisk kommentator, Hans Engell.

- Den af de to, som taber valget, er færdig i dansk politik. Og omvendt så vil der være tale om et historisk comeback for den, der vinder, konstaterer han.

Ingen af de to kandidater vil kunne få et særligt flatterende eftermæle, hvis de taber valget, mener Troels Mylenberg.

- En valgperiode er ikke nok for en regering til at kunne manifestere sig, så hvis Thorning taber, vil hun stå, som hende det ikke lykkedes for. Selvom hun styrede landet gennem en krisetid, så kunne hun ikke overbevise vælgerne, konstaterer han.

Derimod vil en valgsejr gøre Thorning til "en socialdemokratisk stjerne", mener Mylenberg, som tegner et lignende scenarie for Lars Løkke Rasmussen.

- Han kan blive comeback kid efter alle de dårlige historier og endegyldigt få manet fadbamse-snakken til jorden. Han kan vinde magten i egen ret i stedet for bare at overtage den fra Fogh. Det vil gøre ham utrolig stærk, vurderer han.

Troels Mylenberg åbner en dør på klem, for at Helle Thorning-Schmidt kan blive siddende som socialdemokratisk formand, hvis partiet går frem, og et valgnederlag kan tilskrives andre partier i rød blok. Men det tror Hans Engell ikke.

- Taber hun regeringsmagten, så forlader hun posten som Socialdemokraternes formand samme dag, forudser han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip