Kommission i Kosovo annullerer valgresultat i tre byer

Den centrale valgkommission i Kosovo har besluttet at annullere resultaterne fra tre valgsteder ved weekendens lokalvalg i Kosovo.

Nær Kosovos grænse til Serbien ødelagde forklædte serbiske ekstremister valgurner, gennempryglede vælgere og sprøjtede tåregas mod vælgere, der ventede på at stemme. Voldsepisoderne fik afbrudt valghandlingen i talrige stemmelokaler.

- Valgmaterialet fra tre valgsteder i Mitrovica var fuldstændig ubrugeligt, og den centrale valgkommission har besluttet at annullere resultatet.

- Datoen for en ny afstemning vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt, siger kommissionsmedlem Nenad Rikalo til den statslige serbiske tv-station RTS.

Både EU's udenrigschef, Catherine Ashton, og Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, har taget kraftig afstand fra de voldelige episoder under weekendens valg i Kosovo.

Soldater fra Nato-styrken KFOR måtte søndag gribe ind i byerne Mitrovica og Zvecan efter flere voldelige episoder.

Ved lokalvalget i Kosovo skulle 1,7 millioner stemmeberettigede vælge borgmestre i Kosovos 36 kommuner.

Kosovo, hvor omkring 90 procent af befolkningen er etniske albanere, erklærede sig i 2008 uafhængig af Serbien.

Både det serbiske mindretal og nabolandet Serbien nægter dog fortsat at anerkende regeringen i Kosovos hovedstad, Pristina.

Catherine Ashton har indkaldt den serbiske premierminister, Ivica Dacic, og Kosovos premierminister ,Hachim Thacim, til Bruxelles for onsdag at drøfte sagen med de to politiske ledere.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip