Kommission: Kan blive kompliceret med udbud af skoler

Selvom der er penge at spare ved at lade private firmaer byde ind på at drive for eksempel folkeskoler og gymnasier, er der problemstillinger, der skal overvejes.

Det siger Peter Birch Sørensen, formand for Produktivitetskommissionen, til Ritzau, efter at kommissionen har offentliggjort sin seneste rapport.

- Det er et forslag om, at man udreder fordele og ulemper ved at gøre det. Vi opfordrer til, at man overvejer at give muligheden, siger formanden og fortsætter:

- Men vi er også opmærksomme på, at det er en kompliceret sag. Man skal for eksempel sikre sig, at hvis man åbner for sådan en udvikling, at man så ikke får en udvikling i retning af en større opsplitning af befolkningen.

Peter Birch Sørensen nævner eksempelvis, at der ikke skal blive tale om, at man har børn på velfungerende skoler og børn på dårligt fungerende skoler.

Formanden har svært ved at se de store betænkeligheder ved at give kommuner mulighed for at udlicitere driften af blandt andet musikskoler, ungdomsskoler "og måske også skolefritidsordninger".

- Når det drejer sig om folkeskoler, gymnasier og erhvervsskoler, skal der en udredning til, før at man kan beslutte sig endeligt, understreger Peter Birch Sørensen og fortsætter:

- Målsætningen er, at hvis der er en privatskole, som gør det rigtig godt og gerne vil påtage sig driften af en kommuneskole, og hvis kommunen vurderer, at det vil være til fordel for alle parter, så kunne man give den mulighed.

Peter Birch Sørensen forklarer, at når han og kollegerne ser på, hvilke opgaver der ligger mest naturligt i den offentlige sektor, så kigges der først og fremmest på, hvor der er en veldefineret ydelse, og hvor det er forholdsvis nemt at specificere kvaliteten.

- Og hvor man ved, at der er nogle kvalificerede private leverandører, så der kan skabes en effektiv konkurrencesituation, uddyber formanden og fortsætter:

- Der er det oplagt at bruge udbud. I det omfang, at de forudsætninger ikke er opfyldt, kan det blive mere problematisk. Og det bliver så en vurdering fra sag til sag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip