Kommissionsformand: Ufuldstændigt grundlag for løndebat

Skrevet af admin

06/01/2016

Mest læste i dag

Formanden for Vederlagskommissionen, Michael Christiansen, mener, at politikerne udtaler sig på et ufuldstændigt grundlag i debatten om fremtidige løn- og pensionsforhold for landets folkevalgte politikere.

- Jeg kan allerede nu sige, at summen - når det er fuldt implementeret over tid, og det gælder for alle - så vil det være et rent nulsumspil, og det vil sige, at der ikke er tale om, at den samlede samfundsmæssige omkostning vil stige noget som helst, siger han til DR.

Onsdagen har budt på en hed debat om løn- og pensionsforhold fremadrettet for landets folkevalgte politikere.

Ifølge flere kilder, som Politiken har talt med, vil kommissionen anbefale en lønstigning på 15 procent til de selvsamme folketingspolitikere, som de seneste år har skåret i dagpenge og efterløn og hævet danskernes pensionsalder.

Det har medført, at de partier, som ellers havde givet hinanden håndslag på, at de ubetinget ville stemme for kommissionens anbefalinger, nu er vendt på en tallerken.

- Det er meget uheldigt, at der finder en politisk debat sted på basis af ufuldstændige oplysninger om kommissionens arbejde.

- Det er klart, at det vækker stor furore - det må det jo gøre - når dele af så vigtigt et forslag slipper ud, siger Michael Christiansen, der også er bestyrelsesformand for DR.

Han afviser, at kommissionens anbefalinger vil føre til flere udgifter for samfundet.

- Det vil der ikke være over tid, nej, siger han.

Ifølge de kilder, som Politiken har talt med, vil kommissionen foreslå en lønstigning på 15 procent til folketingspolitikere og ministre, mens landets 98 borgmestre kan se frem til et lønhop på 30 procent.

/ritzau/