Kommunal bekymring for faldende stemmeprocent

»Det er en udfordring, vi skal tage alvorligt. Andelen af unge, der stemmer, er for lav. Vi skal derfor have et særligt fokus på den gruppe. Vi skal vinde hver generation for at fremtidssikre demokratiet,« siger Erik Nielsen og henviser til, at forskning viser, at hvis man først har undladt at stemme til ét valg, så undlader mange også at stemme næste gang.

»Jeg vil derfor appellere til alle - de politiske partier, regeringen, Folketinget, kommunalbestyrelser og regionsråd om at gøre en ekstra indsats i år for at få stemmeprocenten op. For det handler ikke kun om at stemme til kommunalvalget 19. november. Det handler om legitimiteten og opbakningen til selve demokratiet,« lyder det fra KL-formanden.

Også økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er bekymret for udviklingen, og ser især gerne, at flere førstegangsvælgere og vælgere med anden etnisk baggrund end dansk begynder at afgive deres stemme.

»Ét bud kunne være at flytte brevstemmestederne ud i kommunen - for eksempel ud på de unges uddannelsessted eller til et af kommunens knudepunkter. Men vi har brug for flere gode bud - og vi har brug for kommunernes erfaringer og tanker,« siger Margrethe Vestager.

Dagens Gossip