Kommunal milliardregn giver blot 600 job i år

600 ekstra byggejob i 2013.

Det bliver resultatet af regeringen og kommunernes aftale onsdag, som sender to milliarder kroner ekstra over på kommunernes anlægsbudget.

De mange penge kan sætte gang i byggeri og renovering af børnehaver, cykelstier og veje, hvilket ifølge Dansk Byggeri vil kaste omkring 3.000 ekstra job.

Desværre tager det tid at komme i gang med projekterne, vurderer såvel Dansk Byggeri som Kommunernes Landsforening. Derfor vil de ekstra milliarder kun give 600 job i 2013. Det skriver Berlingske Business.

- Det tager tid at løbe i gang. Foreslagene skal behandles i økonomiudvalget og selve byrådet. Derefter skal der være udbud, vurderes tilbud og underskrives kontrakter, før arbejdet kan gå i gang, siger seniorøkonom i Dansk Byggeri Finn Bo Frandsen til avisen.

Over de kommende år forventer Dansk Byggeri - på baggrund af tal fra Danmarks Statistik - at de ekstra penge vil kaste omkring 3.000 job af sig, fordelt på cirka 1.800 job til tømrere, murere og andre byggefolk og 1.200 job til ingeniører, arkitekter med mere.

 

Dagens Gossip