Kommunale solceller bremses af bureaukrati

Kommuner skal oprette et selskab for hvert nyt solcelleanlæg. Det er bureaukrati og har helt sat en stopper for udviklingen, lyder kritikken.

Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Hvad angår nye solcelleanlæg i kommunerne, så er det gået helt i stå, siger kontorchef i Kommunernes Landsforenings (KL) teknik- og miljøafdeling Eske Groes og påpeger, at der tidligere har været stor interesse for solceller i kommunerne.

Den manglende afklaring omkring selskabsdannelse betyder højst sandsynligt, at Trekantsområdet Danmark, som er et kommunalt samarbejde, vælger at trække solcelleanlæg ud af et Esco-projekt til omkring 37,5 mio. kroner.

- Kommunernes holdning er, at hvis der ikke kommer en løsning på det, inden vi udbyder opgaverne igen, så skal der ikke solceller op. Hvis en kommune har 16 haller i projektet, så skal kommunen lave 16 nye regnskaber hvert år, og det er ikke holdbart. Det er der for meget bureaukrati i, siger Jakob Lorentzen, udviklingskonsulent i Trekantsområdet Danmark.

Fredag skal Folketinget tredjebehandle et lovforslag, som åbner op for, at kommunerne kan søge om dispensation fra kravet om selskabsdannelse.

Dagens Gossip