Kommunalpolitikere: Beskæftigelsesindsatsen er for ringe

Mere end hver tredje kommunalpolitiker, der selv har været ledig, mener ikke, at beskæftigelsesindsatsen er god nok. Det viser en ny undersøgelse fra fagforeningen Krifa.

I undersøgelsen fremgår det tydeligt, at selv kommunalpolitikerne oplever beskæftigelsesindsatsen som dårlig. Faktisk har kun hver syvende haft en god oplevelse af beskæftigelsesindsatsen, da de var ledige.

Det vigtigste politiske område

I undersøgelsen blev kommunalpolitikerne også bedt om at vælge, hvilke politiske områder de vægter højest. Her svarer hele 69 procent, at beskæftigelsespolitik er det vigtigste område i deres kommune. Men på trods af det, er kommunalpolitikerne ikke tilfredse med indsatsen, når de som ledige selv møder systemet.

Ifølge undersøgelsen er de første måneder som ledig problematisk. Her er man tilknyttet både jobcenter og a-kasse og skal derfor løbende til samtaler begge steder. 7 ud af 10 kommunalpolitikere, der har været ledig indenfor de seneste ti år, peger på, at den ordning er uhensigtsmæssig.

En ændring i beskæftigelsespolitikken

Når selv kommunalpolitikerne har så negative oplevelser med systemet, er det tegn på, at det skal ændres. Kristelig Fagbevægelser vil derfor gøre en indsats for at ændre beskæftigelsespolitikken.

Et af Kristelig Fagbevægelses forslag er, at man opdeler ledighedsperioden, så den ledige ikke skal være tilknyttet to forskellige steder. På den måde vil den ledige være tilknyttet a-kassen de første seks måneder af ledighedsperioden, og derefter jobcentret.

Kristelig Fagbevægelses beskæftigelsesindsats starter desuden allerede i opsigelsesperioden. 9 ud af 10 kommunalpolitikere mener, at det er en god idé.

Undersøgelsen er foretaget i perioden 30. oktober til 5. november via internettet blandt de partipolitiske kandidater i kommunalvalget.

Du kan klikke på billederne nedenunder og se hvordan kommunalpolitikerne har svaret...

Dagens Gossip