Kommunalt ansat pjækkede fra arbejde i seks år - ingen opdagede, han var væk

En offentlig ansat i den sydspanske by Cadiz pjækkede fra sit arbejde i seks år fra 2004 til 2014, men selvom han ikke mødte ind på arbejde, hævede han stadig penge i hele perioden, fordi ingen opdagede, han var væk. 

Utroligt nok blev det massive fravær først opdaget, da manden skulle modtage et diplom for 20 års loyal tjeneste, skriver The Local .

På det tidspunkt havde Joaquín García arbejdet som ingeniør i det lokale vandværk i det kommunale vandværk. 

Den utrolige historie kom frem i denne uge, efter en dommer idømte ingeniøren 27.000 euro i bøde, hvilket svarer til omkring 200.000 danske kroner. 

Beløbet dækker over lønnen, der er blevet udbetalt til  Joaquín García i perioden, hvor han ikke mødte op på arbejde. 

Det lykkedes ham at pjække fra arbejde, efter byen i 2004 sendte ham ud for at overvåge opførslen af et nyt vandrensningsanlæg i byen. 

- Vi troede, at vandværket fulgte op på hans arbejde, men det skete ikke, siger viceborgmester i Cadiz, Jorge Blas Fernández, der i sin tid var med til at ansætte ham.

- Jeg havde spekuleret på, om han stadig arbejdede der, eller om han var blevet pensioneret eller død. Men lønningslisten viste, at han stadig blev betalt. Jeg ringede til ham og spurgte, 'hvad lavede du i går? 'sidste måned?' 'måneden før det'. Han vidste ikke, hvad han skulle svare, siger Jorge Blas Fernández til Mundo.

efter sagen kom frem i spanske medier, er Joaquín García gået i dækning for den spanske presse, og hans advokat betegner atmosfæren omkring sin klient som 'lynchstemning'. 

Ingeniøren slap dog uden end fyreseddel, da han allerede var gået på pension, da svindlen blev opdaget. 

Dagens Gossip