Kommune-aftale: Her er reaktionerne

Der er delte meninger om den aftale, der udstikker de økonomiske rammer for kommunerne i 2014.

* Københavns overborgmester Frank Jensen (S):

- Jeg er særligt glad for, at kommunerne slipper for et loft over vores anlægsinvesteringer i 2014.

- København vokser med 10.000 indbyggere om året, og vi har behov for at investere mere end 12 milliarder kroner de næste fire år. Dermed bidrager vi i København til at skabe vækst i Danmark og 15.000 nye job.

* Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S):

- Der er tale om en stram aftale, som dog samlet set giver kommunerne lidt ekstra luft i økonomien. Umiddelbart vurderet betyder det, at vi i Aarhus Kommune kan holde balance i økonomien uden udsigt til sparerunder.

* Venstres økonomi- og kommunalordfører, Jacob Jensen:

- Det er godt at se, at kommunerne tager ansvar for økonomien i en trang tid.

- Det seneste år har kommunerne brugt omkring fem milliarder kroner mindre end aftalt med regeringen. Det viser, at den offentlige sektor sagtens kan køre længere på literen samtidig med, at man har et godt velfærdssystem.

* Erhvervsøkonomisk chef Kent Damsgaard, DI:

- Økonomiaftalen vil naturligt blive opfattet som en relativ stram aftale i kommunerne. Men aftalen er absolut nødvendigt. Der er ikke flere midler til rådighed, før vi får genskabt mange af de tabte private arbejdspladser.

* Finansminister Bjarne Corydon (S):

- Vi investerer massivt, så vi får nye skoler og moderne institutioner. Samtidig har vi fået økonomien bag to vigtige reformer på plads.

* Formand for Kommunernes Landsforening, Erik Nielsen (S):

- Der er tale om en historisk investering i en bedre skole for vores børn. Det er vi utroligt glade for, også i lyset af al den uro og debat, der har været på området de seneste måneder.

* Formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen:

- Det er ikke nok bare at optimere timetallet, hvis man ikke samtidig sørger for, at der er kvalitet i undervisningstimerne. Hvis ikke der kommer flere penge, falder reformen til jorden.

* Forbundsformand i FOA Dennis Kristensen:

- Aftalen indebærer desværre, at kommunerne i 2014 skal fortsætte den økonomiske nedskæringslinje, som flere og flere økonomer vender sig imod.

/ritzau/

Dagens Gossip