Kommune ansatte ulovligt konsulent trods gentagne klager og indberetninger over hans firma

Da Køge Kommune valgte at ansætte en ekstern konsulent til at foretage sagsbehandling i kommunen, var ansættelsen ikke bare ulovlig, men også under al kritik fra kommunens egne medarbejdere.

Konsultenten havde store økonomiske interesser på området, fordi han sidder i bestyrelsen for det firma, ‘Social Care’, som kommunen henviser socialt udsatte unge til.

Derudover havde medarbejdere i kommunen gentagne gange udtrykt, at de følte, at firmaet leverede en kritisabel indsats overfor kommunens unge.

Det fortæller en lang række kilder med indsigt i forløbet til Dagens.dk. De ønsker at være anonyme, da de frygter for deres stillinger, men en række forældre til unge, der har haft at gøre med Social Care, bekræfter bekymringerne, som de samstemmende siger, er blevet ignoreret af Køge Kommune.

Lissie Kirk (S) fra Køge Byråd bekræfter yderligere, at hun er bekendt med, at der har været en voldsom kritik af firmaet Social Care fra en lang række personer.

- Jeg har været bekendt med de her problemer i over et halvt år, og derfor har jeg også bedt om en redegørelse fra Socialforvaltningen, der dog ikke har gjort mig meget klogere på, om firmaet leverer de ydelser, de siger de gør, siger Lissie Kirk til dagens.dk.

Men på trods af de store bekymringer omkring Social Care fra ansatte og forældre, valgte kommunen alligevel at øge samarbejdet med firmaet, hvilket en voldsom stigning i kommunens udgifter til Social Care viser.

Hos Køge Kommune siger borgmester Flemming Christensen (K), at han ikke var bekendt med de mange klager og indberetninger over Social Care, der er en af de største private aktører på det sociale område i kommunen.

- Det lyder ikke godt. Så kort kan det siges. Jeg er overrasket over at høre det. Og hvis man samtidig vælger at ansætte et bestyrelsesmedlem fra firmaet, man samarbejder med i forvaltningen, så kan jeg klart sige, at det er ikke en vej, vi skal betræde, siger Flemming Christensen til dagens.dk.

- Hvorfor og hvordan det er sket, det skal jeg ikke kunne sige, men det må vi nu finde ud af, siger han.

Hvis du har oplysninger i sagen, eller du kender lignende forhold i andre kommuner, vil vi meget gerne høre fra dig. Send en mail til [email protected]

Dagens Gossip