Kommune forbyder foreninger i bymidten

Det opsigtvækkende tiltag sker i kampen mod rockerkriminalitet, forklarer borgmester Henrik Holmer (S).

»Vi fik på et tidspunkt nogle efterretninger om, at nogen med tilknytning til rockermiljøet var interesseret i lokaler i midtbyen, og det udløste forbuddet,« fortæller han.

Kommunens fremgangsmåde får ekspert i planlovgivning og ph.d. ved Aalborg Universitet Christian Aunsborg til at rynke brynene:

»Det er en meget kreativ måde at bruge loven på. Man må ikke med loven i hånden bestemme, hvilken type mennesker man gerne vil have gående rundt,« siger han.

» Kommunen har som sådan lov til at bestemme, hvordan et område skal bruges, men ikke af hvem, så jeg vil råde Vordingborg Kommune til ikke at argumentere med, at man vil undgå rockere. Eller i hvert fald ikke at skrive det i lokalplanen,« tilføjer Christan Aunsborg.

Borgmesteren anerkender, at skridtet er drastisk.

»Spørgsmålet er jo, om man bare skal nedlægge forbud alle mulige vegne for at forhindre sådan noget her, og det mener jeg selvfølgelig ikke. Det er et særdeles drastisk skridt, vi har taget her, men vi har naturligvis undersøgt, at forbuddet kan begrundes på en lovlig måde, og det er det,« siger Henrik Holmer.

Borgmesteren oplyser, at ingen borgere i Vordingborg har rettet kritik eller klager mod kommunen i forbindelse med tiltaget. Han sender også en opfordring til politikerne på Christiansborg om, at der er brug for mere kommunal handlefrihed i kampen mod rocker- og bandekriminalitet.

»Dette her er det eneste middel, vi som kommune har for at gribe ind over for en problematik som denne. Jeg ønsker, at vi kan få nogle andre redskaber, vi kan bruge, når vi står over for en problematik som denne,« siger Henrik Holmer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip