Kommune lagde borgeres CPR-numre på nettet

»Vi beklager denne hændelse dybt,« oplyser områdechef for Borgerservice og Digitalisering Jette Bondo ifølge avisen.

Kommunen ved endnu ikke, hvornår det elektroniske arkiv genåbner, og først i starten af september vil man kunne sige noget om fejlen, oplyses det på kommunens hjemmeside.

Rudersdal Kommune giver via det elektroniske system NemIndsigt adgang til alle offentlige ejendomssager og emnesager fra januar 2007 og frem til i dag. Her fandt en borger ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten to dokumenter med CPR-numre, som lå frit tilgængelige for alle. Mens det ene dokument rummede navn, adresse og CPR-numre på forældre og et barn, kunne fulde navne og CPR-numre på 32 børn findes i det andet dokument.

Dokumenterne er nu gjort utilgængelige, og berørte borgere får direkte besked om »denne utilsigtede offentliggørelse«, skriver kommunen på rudersdal.dk.

»Der er tale om menneskelige fejl, som vi gør alt for at undgå. Vi har systemer, der kontrollerer alle dokumenter for en lang række bestemte ord og tal, som kan betyde, at dokumentet indeholder personfølsomme oplysninger. Men af forskellige grunde er netop disse to dokumenter sluppet igennem kontrollen. Vi har straks lukket NemIndsigt og går alle vores NemIndsigt-procedurer igennem,« siger områdechef Jette Bondo.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip