Kommune lover gratis offentlig transport på dage med høj luftforurening

Bilister i Bergen kommune i Norge har siden 1. februar skulle betale bompenge, når de vil køre i kommunens mest trafikerede områder i myldretiden. Det skriver Bergens Tidende.

Prisen lyder på 35 danske kroner, og fra næste år bliver beløbet ikke mindre end femdoblet (ca. 170 danske kroner) på dage, hvor luftforureningen er høj. Andre dage koster det, hvad der svarer til 70 danske kroner at passere bommene.

Målet er naturligvis at sænke luftforureningen I kommunen, og det gør kommunen til “den bedste I klassen”, mener Anna Elisa Tryt, der er medlem af byudviklingsrådet i Bergen.

- For at det ikke skal være en joke det her, så må prisen være på det niveau. På disse dage tilbyde til gengæld gratis kollektiv transport, siger hun til bt.no.

Hun kalder tilbuddet om gratis transport for en gulerod og fortæller, at beregningerne viser, at biltrafikken vil dale med 43 procent, når bomtaksten femdobles.

Til gengæld for den høje bompengesats, er aftalen mellem kommunen og regionen (fylkeskommunen), at borgere kan køre gratis med offentlig transport på de dage, hvor luftforureningen er høj.

Hvad tænker du om ideen med at indføre bomme og den nævnte "gulerod" i form af gratis transport for de, der ikke tager bilen? Skal vi have en lignende løsning nogle steder i Danmark?

Læs også: FAKTA: I disse lande er der allerede vejafgifter

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip