Kommune til 73-årig, blind kvinde: Du er for gammel til at få hjælp

Indtil en 73-årig kvinde fra Esbjergs mand døde for nogle år siden, kom hun omkring med hans hjælp. Kvinden er blind.

Da manden døde, søgte hun kommunen om hjælp. Her lød beskeden, at hun er blevet for gammel til at få en ledsagerordning. Sådan en har man ifølge serviceloven nemlig kun ret til at få, før man fylder 67 år. Det skriver DR.

Kvinden var 68 år, da hun mistede sin mand og søgte om en ledsagerordning. Dermed var hun et år for gammel. Havde hun søgt, før hun blev 67 år, havde hun kunnet beholde ordningen, selvom hun blev pensionist.

- Jeg vil gerne ud og gå og møde nogle mennesker. Komme ud og mærke og fornemme noget andet end bare at sidde hjemme. Det ville være rart at få bare en lille smule hjælp, siger hun, der ønsker at være anonym.

Hun finder det meget ydmygende, at hun slet ikke kan få hjælp, selvom hun er blind på det ene øje og kun har fem procents syn på det andet.

Dansk Blindesamfund kalder det aldersdiskrimination.

- Det er jo ikke sådan, at bare fordi man fylder 67, så har man ikke brug for hjælp. Man har jo stadig brug for at komme ud af huset, selv om man ikke er på arbejdsmarkedet længere, siger næstformand i Dansk Blindesamfund John Heilbrunn.

Dagens Gossip