Kommune vil betale forældre for at passe deres egne børn

I Ringkøbing-Skjern Kommune har en ordning med at betale forældre for at passe deres egne børn allerede vist sig at være en enorm succes.

Nu ser det ud til, at Vejen Kommune følger trop. I hvert fald synes et politisk flertal i byrådet så godt om idéen, at de har sendt forslaget til videre behandling i Udvalget for skoler og børn. Det skriver JydskeVestkysten

Forslagets ophavsmænd er Liberal Alliance, som mener, at pengene skal følge børnene.

- Lovgivningen åbner for, at kommunerne selv kan beslutte, om man kan få penge for at passe sine børn derhjemme, og den mulighed skal vi gribe. Især fordi det er udgiftsneutralt for kommunen, har Carl Andersen (LA) tidligere udtalt om forslaget.

Der var en ifølge JydskeVestkysten en del debat i kølvandet på forslaget, men 19 byrådsmedlemmer stemte for, mens syv medlemmer fra Socialdemokraterne og SF stemte imod.

Læs også: Ny lov vil give bedsteforældrene betaling for at passe børnebørnene

I Ringkøbing-Skjern Kommune får forældrene op mod 4.500 kroner per barn, der bliver passet hjemme i stedet for i daginstitution.

Den pulje penge, der var sat af til det i 2015, var allerede brugt i april. Derfor afsatte kommunen yderligere to millioner kroner til ordningen.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip