Kommuneaftale kan øge grundskylden

Ifølge en opgørelse fra Danske Banks stiger grundskylden med 6,3 procent. Tallet er ikke endelig vedtaget, men ifølge Danske Banks privatøkonom Las Olsen plejer tallet at blive, som det er i aftalen om kommunernes økonomi.

Det betyder ifølge Danske Bank, at en gennemsnitlig parcelhusejer i Aarhus Kommune skal af med 955 kroner mere om året, mens parcelhusejere i Frederiksberg Kommune skal af med 2.676 kroner mere i grundskyld sammenlignet med 2013. I København er tallet 2.054 kroner, mens det i Odense ligger på 472 kroner.

»Det kan virke mærkeligt, at grundskylden stiger, selv om grundværdierne ikke gør det, og kommunerne ikke sætter skatten op. Men det skyldes det meget specielle system for grundskylden, hvor tidligere stigninger i grundværdierne er mange år om at slå igennem i den skat, man faktisk betaler,« siger Las Olsen i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at stigningerne næppe vil være noget, der for alvor vælter budgetterne eller sender huspriserne nedad i 2014.

»Men nogle steder er der udsigt til stigende grundskyld mange år endnu, og det er i hvert fald noget, man skal være opmærksom på i sin budgetlægning, og hvis man overvejer at købe hus,« siger han.

Dagens Gossip