Kommunen kræver ulovlig juletræsplantage fjernet

Kolding Kommune kræver, at en lodsejer i Vamdrup skal fjerne en plantet juletræsplantage. Årsagen er i følge Vamdrup Netavis, at juletræerne er plantet inden for det, der hedder Åbeskyttelseslinjen, og det er ulovligt.

Åbeskyttelseslinjen har til hensigt at beskytte naturen mod overgreb inden for en afstand af 150 meter fra vandløbets kant. Kommunen har opdaget den ulovlige beplantning i forbindelse med et rutinetjek langs alle søer og vandløb i kommunen:

- Vi har nu skrevet til vedkommende lodsejer om det ulovlige forhold, og her har vedkommende så ret til at udtale sig om sagen inden for tre uger. Her kan lodsejeren enten meddele, at forholdet vil blive bragt i orden i overensstemmelse med loven ved at fjerne de ulovlige træer. Men han har også ret til at prøve at søge dispensation, siger Inger Birkebæk Madsen til Vamdrup Netavis.

Hun er dog ikke et øjeblik i tvivl om, at beplantningen ved å løbet i Vamdrup klart strider mod loven:

- Af loven om beskyttelsen af naturen langs vore vandløb står anført, at der hverken må bebygges eller plantes træer eller buske inden for beskyttelseslinjen. Og forbuddet mod juletræer står endda specielt anført i loven. Derimod må der godt dyrkes almindelige landbrugsafgrøder inden for linjen, siger Inger Birkebæk Madsen.

Hun gør desuden opmærksom på, at det også under det samme rutinetjek er konstateret, at beplantningen af den pågældende juletræsplantage i Vamdrup også strider mod beskyttelsen af et fortidsminde.

Det er kommunen, som skal give en eventuel dispensation for den pågældende juletræsplantages beliggenhed. Hvis den beslutter sig for ikke at give dispensation, så kan lodsejeren indgive sagen til Naturklagenævnet, som er den højeste statslige myndighed i den slags overtrædelser.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip