Kommunen vil lukke familievirksomhed: Varerne er for små

Ægteparret Jeanette og Benny Sierin har i flere år drevet forretningen Poppi Zoo på Amager, men nu vil Tårnby Kommune have familievirksomheden lukket på grund af størrelsen på varerne i butikken.

Kommunen har politianmeldt parret, som de ikke mener opfylder Planlovens betingelse om at have pladskrævende varer i butikken, og selv om Jeanette og Benny Sierin har forsøgt at fylde hylderne med større varer, så har deres tiltag tilsyneladende ikke været nok til vække tilfredshed på rådhuset.

- Vi har taget havemøbler, planter og juletræer ind i butikken for at opfylde kommunens krav, men det er svært at gøre dem tilfredse, siger Benny Sierin til Dagens.dk.

I dag skal Københavns Byret afgøre sagen, og falder dommen ud til kommunens fordel, så er ægteparret klar til at kæmpe videre for at bevare deres virksomhed.

- Hvis vi får at vide, at vi skal lukke, så anker vi til landsretten. Det er min eneste mulighed for at bevare håbet om, at der er noget retfærdighed til, siger Benny Sierin.

Læs også: Papegøje fra Randers måtte overnatte på politistationen: Bed fulde nordmænd i fingrene

For to et halvt år siden lejede han og hustruen sig ind i det 600 kvadratmeter store butikslokale for at drive deres dyreforretning, der har butikskæder som JYSK, Thansen og Harald Nyborg som naboer.

Da ægteparret modtog kommunens politianmeldelse, svarede de igen ved at melde flere af nabobutikkerne til politiet.

- Det er frustrerende at vide, at de andre butikker er ligesom min, men at de får lov til at blive liggende, siger Benny Sierin.

I lokalplanen for erhvervsområdet står der, at en betingelse for at være forretningsdrivende er, at butikkerne skal forhandle 'særligt pladskrævende varer' som eksempelvis biler, byggematrialer eller møbler.

Det har fået Benny Sierin til at undre sig over, hvorfor Poppi Zoo har fået en politianmeldelse, mens hverken JYSK eller Thansen er blevet meldt til ordensmagten, da de to butikker sælger masser af varer, der har samme eller mindre størrelse som en undulat såsom neglebørster eller Wunderbaum-duftfriskere.

Hos Teknisk Forvaltning i Tårnby Kommune forklarer man, at nabobutikkerne kan få lov til fortsætte deres forretninger, da de blev etableret før planloven blev ændret og kravet om de pladskrævende varer trådte i kraft.

- Vi har haft masser af møder med ejerne, hvor vi har drøftet, hvordan de har kunne ændre deres varesortiment, siger Viviane Mortensen, der er afdelingsleder i Plan, Byggesag og Miljø hos Teknisk Forvaltning.

Selvom ægteparret i den seneste tid har fyldt butikken op med flere pladskrævende varer som store akvarier og andre møbler, så frygter Benny Sierin,  at dagens dom i byretten ikke falder ud til parrets fordel.

- Hvis det sker, så kan vi gå hele julen og spekulere over det, siger Benny Sierin.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip